Meistä

Ruska Duo

Huilu ja Sello

ruska duo

Ruska Duo perustettiin Tampereella maaliskuussa 2020. Klassista musiikkia soittavan Ruska Duon muodostavat Paloma Catalá Parga (huilu) ja Iago Castro Pérez (sello). Duo on järjestyksessään toinen Suomessa perustettu kokoonpano, jonka molemmat muusikot ovat espanjalaisia. Duon muusikoille on kertynyt omassa maassaan laajasti kokemusta kamarimusiikista.

Monipuolisesti musiikista kiinnostunut Ruska Duo debytoi Tampereella vuonna 2020 iberoamerikkalaisilla kulttuurifestivaaleilla esityksellään nimeltä “Galicialainen kuussa”. Esityksessä kuultiin useita galicialaisten säveltäjien teoksia, jotka ryhmä on itse sovittanut huilulle ja sellolle. 

Huhtikuussa 2021 duo esitti Tampere Flute Festissä lapsille suunnatun sovituksen (galicialaisesta) ohjelmastaan Tampere-talossa.

palkkaminen

Paloma Catalá parga

Puoliksi valencialainen ja puoliksi galicialainen monipuolinen ja sielukas huilisti, joka on soittanut useissa maissa: Argentiinassa, Ranskassa, Sveitsissä, Espanjassa, Portugalissa ja Suomessa…

Valmistui huilistiksi Barcelonan ESMUC-musiikkikorkeakoulusta. Myöhemmin hänet valittiin huilunopettajaksi Culleredon konservatorioon virkakilpailun kautta ja virka on edelleen voimassa.

Trio Brigantian ja Flutello Eventos:n perustajajäsen.

Sävelsi musiikin Jälleennäkemisiä-näytelmään (espanjaksi Reencuentros, kirj. Jerónimo Cornelles), joka esitettiin ensi kerran Suomessa 28.11.2020.

Iago castro pérez

Galicialainen sellisti, joka rakastaa orkesterien maailmaa ja on lahjakas säveltäjä. Iago on soittanut lukuisissa konservatorioiden opiskelijoista koostuvissa orkestereissa opintojensa aikana.

Valmistui sellistiksi Liceu de Barcelona -musiikkikorkeakoulusta.

Toimi sellon opettajana Galician sinfoniaorkesterin kaikille avoimessa projektissa sen alusta loppuun.

Trio Brigantian ja Flutello Eventos:n sellisti, sovittaja ja perustajajäsen.